Wilt u meedenken of meedoen?

Statenwarmte is een project van, voor en door bewoners van het Statenkwartier. Als bewoner wordt u van harte uitgenodigd om mee te denken of mee te doen, al is het maar een paar uur per maand.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden om bij te dragen. Aanmelding kan bij Tom

1. Verlaag de temperatuur van uw cv-ketel!

Om te onderzoeken of onze woningen ook lagere temperaturen aan kunnen willen we graag weten of uw woning komende winter ook comfortabel warm blijft op lagere CV-temperatuur. Doe mee met ons experiment en laat het ons weten.

 • Pak de handleiding van de CV-ketel erbij
 • Bij de meeste ketels kun je de temperatuur van het warme water handmatig instellen. Meestal staat die temperatuur op 80 of 90 graden. Verlaag ‘m naar 60 graden.
 • Laat de thermostaat gewoon doen wat ie altijd al deed. En voel of het comfort verandert. Als uw woning niet meer warm wordt, verhoog de temperatuur dan naar 70 graden. Als het dan nog niet warm wordt, naar 80, enzovoort. Houdt aub alles goed bij.

Eind maart als de ergste kou achter de rug is kunnen we dan met z’n allen conclusies trekken. Doet u mee?

Door dit te doen, bespaart u bovendien op uw energierekening!

2. Straatambassadeur!

Er is al veel kennis in de wijk aanwezig en met Statenwarmte halen we nog veel meer kennis op. Die kennis verspreiden we via deze website, facebook, de Statenkoerier, het spreekuur en de wijkbijeenkomsten. Maar het kan nog persoonlijker en vraaggerichter! En daarvoor hebben we u nodig. Voelt u zich betrokken bij de wijk? Wilt u helpen om de bewoners van onze wijk te bereiken zodat we met elkaar betaalbare oplossingen vinden om onze woningen klaar te maken voor een aardgasloze toekomst? Meldt u dan aan als straatambassadeur! Straatambassadeurs kunnen bijvoorbeeld helpen bij:

 • het organiseren van een huiskameravond waarbij u uw buren uitnodigt om over het verduurzamen van hun woning te praten
 • buren stimuleren om naar wijkbijeenkomsten of het spreekuur te gaan
 • uw (deel van de) straat flyeren
 • van uw woning een voorbeeldwoning maken
 • informatie achter het raam van uw woning ophangen

3. Wijkenergieadviseur

In de afgelopen maanden zijn 4 nieuwe wijkenergie-adviseurs opgeleid om u te ondersteunen bij het verduurzamen van uw woning! In de loop van juni/juli  starten we – bij voldoende inschrijvingen – een nieuwe cursus ‘Energieadviseur in de wijk’. Zoals u misschien weet, hebben we al verschillende ‘BESte buurmannen’ van Buurtenergie Statenkwartier in de wijk rondlopen. Maar die kunnen in hun vrije tijd niet iedereen bedienen. Vandaar dat we op zoek zijn naar vrouwen en mannen die hun buren in onze wijk willen adviseren over welke maatregelen nu slim zijn om te nemen en in welke volgorde; en wat het kost en oplevert. Ter voorbereiding van die belangrijke taak krijgt u een gratis cursus aangeboden. Er is plek voor 5 deelnemers. Als tegenprestatie moet u bereid zijn om het komende jaar wijkgenoten in uw vrije tijd te adviseren namens BES (Buurtenergie Statenkwartier). Tijdsbesteding: minimaal een dagdeel per maand. Meld u aan. 

4. Werkgroepen

We kunnen goed hulp gebruiken bij de volgende werkgroepen:

 • vloerverwarming
 • gevelisolatie
 • communicatie
 • kritische meedenkers