Over het project

Actualiteiten: de laatste stand van zaken (begin mei):

  • op 17 april 2019 vond in het Worldforum een wijkvergadering plaats over Statenwarmte. Wethouder Liesbeth van Tongeren, Jasper Schilling van CE Delft en Tom Egyedi van Statenwarmte beschreven de stand zaken. Het verslag van de bijeenkomst vind je hier.
  • a.s. zaterdag weer spreekuur bij Doppio op de Fred, tussen 09.00 en 12.00 uur. Voor al je vragen en meningen over gasloos en Statenkwartier.
  • de veertigtal interviews worden uitgebreid en we hebben nu ook dezelfde vragen in de vorm van een enquête online gezet. Als je in de wijk woont, doe aub mee en klik hier.

 

Waar gaat Statenwarmte over

Het Statenkwartier gaat op een middellange termijn van het aardgas af. Wanneer is nog niet bekend, maar we houden er rekening mee dat dat misschien wel voor 2030 gaat gebeuren. Daar bereiden we ons nu op voor.

‘Warmtefabriek’ een optie?

‘Statenwarmte’ is een actie-onderzoek naar mogelijke warmteoplossingen voor de aardgasloze toekomst. Doel is om inzichtelijk te krijgen wat voor warmteoplossingen technisch mogelijk zijn in onze wijk, wat wij eventueel moeten doen aan onze woningen en voor welke oplossingen draagvlak bestaat. Het ‘actie-gedeelte’ bestaat eruit dat we dit onderzoek als wijk zelf aan het uitvoeren zijn en daarmee tegelijkertijd een sociale infrastructuur creëren die een mogelijke oplossing kan helpen invoeren.

Dit hebben we gedaan en gaan we nog doen:

  • Voorjaar 2018: twee informatieve wijkbijeenkomsten voor bewoners, artikelen in de Statenkoerier
  • Zomer 2018: start met het interviewen van bewoners over hun voorkeuren; bijeenkomst met particuliere verhuurders; nog een artikel in de Statenkoerier; ontwikkelen van deze website, inzicht krijgen in technische en financiële mogelijkheden van mogelijke oplossingen.
  • Najaar en winter 2018: meer interviews; spreekuren; wijkbijeenkomsten en verder onderzoek. We proberen de grote hoeveelheid mogelijkheden terug te brengen tot een overzichtelijk aantal zodat we als bewoners meer houvast krijgen.
  • Voorjaar 2019: half april bespreken we het eindresultaat tijdens een wijkbijeenkomst van het Wijkoverleg Statenkwartier.
  • Zomer 2019: oplevering van het eindrapport Statenwarmte en ontwerpen vervolgproces.